Saturday, January 19, 2019 Approved System by the Greek Ministry of Environment, Energy & Climate Change  English (United States)  Ελληνικά (Ελλάδα) 
Οφέλη από την ανακύκλωση αλουμινίου
Οφέλη από την ανακύκλωση πλαστικού
Οφέλη από την ανακύκλωση γυαλιού
 Media Gallery

  
  

 

                               ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

                               ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

 
  
  

«Ημέρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & ΑνταποδοτικήςΑνακύκλωσης

στο Δήμο Πειραιά»,με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

και του Σάκη Ρουβά
 

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» η «Ημέρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Δήμο Πειραιά», στο Αμφιθέατρο του Ράλλειου Γενικού Γυμνασίου και Λυκείου Θηλέων Πειραιά, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και του «Πρεσβευτή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Σάκη Ρουβά.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μίας σειράς προγραμματισμένων δράσεων «Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» σε σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης συσκευασιών και προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πειραιά κος Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Νιώθω υπερήφανος που ξεκινάει το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης στον Πειραιά και συγκεκριμένα από τη Ράλλειο Σχολή, ένα σχολείο που τιμά την πόλη μας. Γνωρίζουμε όλοι τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης και πόσο σημαντική είναι. Τα παιδιά είναι αυτά που θα φέρουν την αλλαγή και στην ανακύκλωση. Χαιρόμαστε που είμαστε ο πρώτος Δήμος στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, καθώς έχουμε ήδη τοποθετήσει 10 Κέντρα στην πόλη και θα προσθέσουμε κι άλλο ένα μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης χαίρομαι γιατί οι δημότες ανταποκρίνονται και ανακυκλώνουν. Ο πρεσβευτής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, Σάκης Ρουβάς, είναι ένας άνθρωπος που αγαπούν και εκτιμούν τα παιδιά, ένα είδωλο για τη νεολαία. Είναι σημαντικό να λάβουν το μήνυμά του για την ανακύκλωση και να το μεταδώσουν στους γονείς τους».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κος Παύλος Ραβάνης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, που ως Εθνικό Συλλογικό Σύστημα συμβάλλουμε ενεργά στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών και γενικότερα των νέων ανθρώπων. Στον Εθνικό Φορέα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης νοιώθουμε ευτυχείς που σήμερα ξεκινούμε μια νέα ολοκληρωμένη δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με την ενεργή συμμετοχή του «Πρεσβευτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», του δημοφιλούς καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά! Να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τις Δράσεις αυτές και έχουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στην καθημερινή συμμετοχή όλων των ανθρώπων στη διαδικασία της ανακύκλωσης, μέσα από ένα νέο μοντέλο ανταποδοτικότητας».

Τη σκυτάλη της εκδήλωσης πήρε ο δημοφιλής καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς, ο οποίος από τον Μάρτιο 2018 έχει ανακηρυχθεί «Πρεσβευτής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος, συμβάλλοντας στη μέγιστη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών και ειδικότερα των νέων, για τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης συσκευασιών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, περισσότεροι από 400 μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον δημοφιλή καλλιτέχνη να εξιστορεί προσωπικές του εμπειρίες, από τα παιδικά του χρόνια και να εξηγεί πώς άρχισε να προβληματίζεται και να ευαισθητοποιείται στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Κάλεσε τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν καθημερινά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, χρησιμοποιώντας τα «σπιτάκια της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», που λειτουργούν στο Δήμο Πειραιά, αναθέτοντας στους μαθητές την αποστολή της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

  
  

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ:

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ!

 

 

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ TON ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΣΤΟ MILWAUKEE!
  
  

20 ΧΡΟΝΙΑ LIDL HELLAS

H Lidl Ελλάς παρουσίασε και γιόρτασε τα 20 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο κος Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος της Διοίκησης της Lidl Ελλάς δήλωσε: «Είκοσι χρόνια στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στην Ελληνίδα και στον Έλληνα καταναλωτή. Προσφέρουμε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα σε τιμές που τα καθιστούν απολύτως προσβάσιμα από όλες και όλους. Είμαστε υπερήφανοι που το επιχειρηματικό μας αποτύπωμα στο Ελληνικό λιανικό εμπόριο διατηρεί και ενισχύει το θετικό του πρόσημο. Μέσω αυτής της στρατηγικής δημιουργούμε κίνητρα επενδύσεων και ανάπτυξης στην εθνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουμε επιπρόσθετη αξία στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία».

 

Την Εκδήλωση άνοιξε ο γνωστός Καλλιτέχνης Νίκος Πορτοκάλογλου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOUSA.

 

Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, συνεργάτης πολλών ετών της Lidl Ελλάς, τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση.

 

 Η κα Βασιλική Αδαμίδου, Head of Corporate Communications, CSR and Social Media.

 

Η κα Βασιλική Αδαμίδου, Head of Corporate Communications, CSR and Social Media και ο κος Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος της Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

  
  

Ξεκίνησε το

“Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”


 Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”, σε συνεργασία του Υπουργείου με τον Εθνικό Φορέα, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και την αμερικάνικη εταιρία ENVIPCO.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιθυμεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς του, τόσο στις τοπικές κοινωνίες όπου διαθέτει χώρους ευθύνης του, όσο και στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο και να συμμετάσχει ενεργά σε δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Το “Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ξεκίνησε με την τοποθέτηση του 1ου Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης εντός του χώρου του Υπουργείου και αφορά στην ανακύκλωση συσκευασιών. 

Η καινοτομία και η μοναδικότητα του Προγράμματος είναι η εφαρμογή της «Διαλογής στην Πηγή», με παράλληλη παροχή σημαντικού ανταποδοτικού αντιτίμου, που ανέρχεται σε 3 ευρώ λεπτά ανά κάθε μία μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία.

Το συνολικό ανταποδοτικό αντίτιμο θα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την Έναρξη του Προγράμματος έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κύριος Πάνος Καμμένος, με την πρωτοβουλία του οποίου ξεκίνησε το “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.

O Yπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος ανακυκλώνει στο "Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης των Ενόπλων Δυνάμεων".

 

 Την Εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κύριος Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος τόνισε ότι η σημερινή γιορτή σηματοδοτεί μια ακόμα επιτυχία, που υπογραμμίζει την ισχύ της σχέσης των ΗΠΑ με την Ελλάδα σε πολλαπλά μέτωπα, μεταξύ των οποίων και ο σημαντικός τομέας του εμπορίου και των επενδύσεων. Παράλληλα, επεσήμανε τη σημαντικότητα της παραγωγής των υψηλής αμερικάνικης τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης της ENVIPCO στην Ελλάδα, καθιστώντας την Ελλάδα έναν κόμβο για όλη την Ευρώπη.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt ανακυκλώνει στο "Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης των Ενόπλων Δυνάμεων".

 

Επίσης, στην Εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, κύριος Παύλος Ραβάνης, ο οποίος δήλωσε περήφανος, που με τη συνεισφορά της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης συσκευασιών στη χώρα μας, γίνεται πράξη αυτό το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης των συσκευασιών που απορρίπτονται στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Επίσης, σημείωσε ότι ο Εθνικός Φορέας νοιώθει την υποχρέωση και έχει την ευθύνη να συμβάλλει στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στην καθημερινή συμμετοχή όλων των ανθρώπων στη διαδικασία της ανακύκλωσης, μέσα από ένα νέο μοντέλο ανταποδοτικότητας.

 

 Ο Πρόεδρος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κ. Παύλος Ραβάνης.

 

Η πλήρης ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κυρίου Πάνου Καμμένου, έχει αναρτηθεί στο link:

http://www.mod.mil.gr/anakoinoseis-typoy/hairetismos-yetha-panoy-kammenoy-kata-tin-teleti-egkainion-toy-pilotikoy

 

Η πλήρης ομιλία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κυρίου Geoffrey R. Pyatt, έχει αναρτηθεί στο link:

https://gr.usembassy.gov/ambassador-pyatts-remarks-signing-ceremony-of-agreement-between-ministry-of-defense-agreement-and-u-s-company-envipco-for-recycling-machines/

 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ανακυκλώνει στο  "Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης των Ενόπλων Δυνάμεων".

 

 

 O Yπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

 

 Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt.

 

Ο Πρόεδρος της ENVIPCO κ. Gool Santchurn.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο στο παρακάτω link

www.youtube.com/watch

  
  

To Πάρκο Ανακύκλωσης βραβεύτηκε από τον ΠΑΣΕΠΠΕ(Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος)

 

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης βραβεύτηκε την Τετάρτη 24/10/2018 στην 3η Τελετή Απονομής των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον στην κατηγορία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο ΠΑΣΕΠΠΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος). Η Επιτροπή Αξιολόγησης αναγνώρισε τη συνεισφορά του πρώτου Πανευρωπαϊκού Πάρκου Ανακύκλωσης, έργο του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. Τα Πάρκα Ανακύκλωσης αποτελούν μια νέα δομή για τη χώρα και επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα με νέα προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

 

 

  
  

Ξεκίνησε το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα

Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

προσφέροντας δωρεάν μηνιαίες κάρτες διαδρομών και εισιτήρια

 

«Η Ανακύκλωση βρήκε το … μέσο μεταφοράς της !»

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και οι ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.), ξεκίνησαν το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς».

Ο σκοπός του καινοτόμου αυτού Προγράμματος είναι:

 • Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκατομμυρίων πολιτών που κυκλοφορούν καθημερινά με τα οικολογικά μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ) για τα οφέλη της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος.
 •  Να δοθεί η δυνατότητα ανακύκλωσης συσκευασιών για τους επιβάτες -και όχι μόνο- στα «Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που τοποθετήθηκαν αρχικά στους σταθμούς «Δάφνη» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» του Μετρό, ενώ άμεσα θα τοποθετηθούν στη στάση «Αγία Φωτεινή» του Τραμ αλλά και σε άλλους κεντρικούς σταθμούς των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανακύκλωσης εγκαινιάστηκε ο 1ος παγκοσμίως «συρμός της ανακύκλωσης» που μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το ανταποδοτικό αντίτιμο (το οποίο είναι 3 € λεπτά ανά 1 συσκευασία) που παρέχει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης για τις συλλεγόμενες συσκευασίες στους επιβάτες και τους πολίτες, προορίζεται είτε για δωρεάν αγορές τους σε συνεργαζόμενα καταστήματα είτε για την ενίσχυση ενός εξαιρετικά σημαντικού κοινωνικού σκοπού παροχής καθημερινών «Γευμάτων Αγάπης» από τον φιλανθρωπικό οργανισμό  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Παράλληλα, οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω της ανακύκλωσης στα «Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που λειτουργούν στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, να κερδίζουν επιπλέον, κάθε μήνα:

 • 10 δωρεάν προσωποποιημένες μηνιαίες κάρτες ATH.ENA CARD
 • 100 δωρεάν ενιαία εισιτήρια (διάρκειας 90 λεπτών) 

Τονίζεται ότι το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας είναι το 2ο ΜΕΤΡΟ σε όλο τον κόσμο (μετά το ΜΕΤΡΟ του Πεκίνου) και το 1ο στην Ευρώπη που εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών στους σταθμούς με ανταπόδοση δωρεάν κάρτες διαδρομών και εισιτήρια.

Οι Σταθερές Συγκοινωνίες αποτελούν την 1η Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας της χώρας μας αλλά και το 2ο Φορέα στη χώρα μας, μετά την Ελληνική Αστυνομία, που εκπληρώνει τη νομική υποχρέωση ανακύκλωσης των συσκευασιών που απορρέει από το Νόμο 4496/2017 για τη «Διαλογή στην Πηγή», σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

 

   

  

 
    Δείτε αναλυτικά ρεπορτάζ από κεντρικά δελτία ειδήσεων:       

 
 

 

  
  

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση κερδίζει το Χρυσό Βραβείο στα Environmental Awards 2018, στην κατηγορία Environmental Leadership για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης.

 

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε την τιμητική διάκριση «Environmental Leadership» παραλαμβάνοντας το GOLD βραβείο της κατηγορίας, για το πρώτο “Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης” (Λ. Δημοκρατίας 61, Άγιοι Ανάργυροι) στην Ευρώπη. Η διάκριση αυτή μας επαναβεβαιώνει ως έναν από τους φορείς που έχει ως στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και να αυξήσει τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τα Environmental Awards διοργανώνονται από την Boussias Communications και στόχο έχουν να βραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές αξιοποίησης Διαδικασιών και Πρωτοβουλιών για την προστασία του Περιβάλλοντος και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στην κριτική επιτροπή των βραβείων συμμετείχαν επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και διοικητικά στελέχη που ασχολούνται με τους τομείς της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

  
 «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» ξεκινά η Ελληνική Αστυνομία

Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» και την υποστήριξη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Τα έσοδα από την εφαρμογή του προγράμματος πιστώνονται αποκλειστικά στο λογαριασμό Αρωγής Ορφανών τέκνων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Για να δείτε το οπτικοακουστικό υλικό από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha TV της Τρίτης 12/6/2018 πατήστε εδώ.

  
 Zagori Mountain Running

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ” διοργανώνει το Zagori Mountain Running, τη μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος και μια μεγάλη πρόκληση για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, τον αγώνα, τον τερματισμό μετά από πολλές ώρες προσπάθειας. Με αποστάσεις από 10 έως και 80 χιλιόμετρα και με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας κανείς δεν απογοητεύεται.

Στα πλαίσια του αγώνα «Zagori Mountain Running» που διεξήχθει 20-22 Ιουλίου στα Ζαγοροχώρια, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στήριξε τις προσπάθειες των αθλητών και παράλληλα βοήθησε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το μοναδικό παγκοσμίως Κινητό Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης εξοπλισμένο με φωτοβολταϊκά πάνελ ήταν εκεί για να διασφαλίσει μαζί με το “ΖΑΓΟΡΙ”, μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τους αθλητές και όλους τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Καμία πλαστική, μεταλλική ή γυάλινη συσκευασία δεν «πήγε χαμένη», αφού ανακυκλωνόταν… Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

 

 

 

  
 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 100 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – 25.6.2018

  
 INTERNATIONAL OPEN TENDER WITH THE LOWEST PRICE CRITERION FOR LONG-TERM LEASE OF 100 INTEGRATED REWARDING RECYCLING CENTERS– 25.6.2018

  
 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 100 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – 11.6.2018

  
 INTERNATIONAL OPEN TENDER WITH THE LOWEST PRICE CRITERION FOR LONG-TERM LEASE OF 100 INTEGRATED REWARDING RECYCLING CENTERS– 11.6.2018

  
 Φεστιβάλ Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης – Συναυλία με την Marina Satti & Fones

Με μεγάλη επιτυχία και πολυπληθή προσέλευση πολιτών πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Νέας Σμύρνης και της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ για να απολαύσουν τη συναυλία της ερμηνεύτριας Μαρίνας Σάττι!

Προστατεύω το περιβάλλον! Ανακυκλώνω!

 

 

  
  

 

Ο Σάκης Ρουβάς.

“Πρεσβευτής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης”

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τελετή Ανακήρυξης του Σάκη Ρουβά σε Πρεσβευτή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο 1ο Πανευρωπαϊκά Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης.

Ο Εθνικός Φορέας, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ αναπτύσσει ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της ανακύκλωσης στη χώρα μας, αλλά και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με έμφαση στους νέους ανθρώπους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σάκης Ρουβάς ενώνει τις δυνάμεις του με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ώστε να συμβάλλει στη μέγιστη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης συσκευασιών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Ανακήρυξης, ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε:

«Ο τίτλος του “Πρεσβευτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα.

Είναι μεγάλη η χαρά μου που θα συμβάλλω, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω το αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον μας μέσω της ανακύκλωσης.  Επιθυμία μου είναι να συνεισφέρω, με όλες μου τις δυνάμεις, σε αυτή την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της νέας γενιάς αλλά και όλων των συμπολιτών μας. Εύχομαι καθημερινά να γινόμαστε περισσότερο ενεργοί στη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευασιών, ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη».

Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, κ. Παύλος Ραβάνης τόνισε ότι:

«Στον Εθνικό Φορέα της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ νιώθουμε την υποχρέωση και έχουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στην καθημερινή συμμετοχή όλων των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, μέσα από ένα νέο μοντέλο ανταποδοτικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, θέλουμε την ενεργή συνεισφορά των ανθρώπων που έχουν το ίδιο όραμα, τις ίδιες ευαισθησίες και επιθυμούν να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και, κυρίως, των νέων ανθρώπων, ώστε να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική συμπεριφορά τους και να επιτευχθούν οι εθνικοί ποσοτικοί στόχοι ανακύκλωσης.

Για αυτό σήμερα, έχουμε τη χαρά και την τιμή να ανακηρύξουμε τον κορυφαίο Έλληνα Star, Σάκη Ρουβά, σε “Πρεσβευτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης”, γιατί είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος, έχει σημαντική κοινωνική δράση, αποτελεί πρότυπο για τους νέους ανθρώπους και επιθυμεί να συμβάλλει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όλων των πολιτών και στην ενεργή συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης».

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της Τελετής Ανακήρυξης, ο Σάκης Ρουβάς βράβευσε τους μαθητές των σχολικών τμημάτων που πρώτευσαν στον πρόσφατο «Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών.

  

 

 

   

 

  
 ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ: 1€ = 33 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

 

 

 

Ραδιοφωνικά Μηνύματα

 

Οι συσκευασίες σου έχουν αξία «Στο Σχολείο»

 

 

Οι συσκευασίες σου έχουν αξία «Το Όνειρο»

 

 

 

Στα σημεία που ακολουθούν, βρίσκονται τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών, στα οποία ισχύει το προσφερόμενο ανταποδοτικό κίνητρο 1€ = 33 συσκευασίες.

 

 

Νομός Αττικής

1. ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ          

Λεωφόρος Δημοκρατίας 61, Άγιοι Ανάργυροι.
(Αποτελεί το 1ο Πάρκο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη που στόχο έχει να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης).

 

2. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλατεία Αγίας Παρασκευής

 

3. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

3.1 Πλατεία Αγίων Αναργύρων                
3.2 Πλατεία  Δημοκρατίας - Καματερό

 

       4. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

4.1 Λεωφόρος Κηφισίας & Λεωφόρος Αλεξάνδρας
4.2 Μετρό Συγγρού – Φιξ (Λεωφόρος Συγγρού)

                                                 

5. ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Μετρό Αιγάλεω (Πλατεία Eσταυρωμένου)

 

6. ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

6.1 Πλατεία Αλεξανδρή - Γαρδένια, οδός Ζωγράφου & 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας
6.2 Πλατεία Τερζάκη, Άνω Ιλίσια

 

7. ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

Κεντρική Πλατεία Ιλίου (Πλατεία Γεννηματά)

 

8. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

8.1 Πλατεία  Δαβάκη                                                                                       
8.2 Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (Είσοδος Ναυάρχου Βότση)

 

9. ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Πλατεία Ελαιών, Νέα Κηφισιά

 

10. ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

10.1 Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου Μοσχάτου)
10.2 LIDL Ταύρου (Πέτρου Ράλλη 21)

  

       11. ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

11.1 Πλατεία Καρύλλου (κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης)
11.2 Λεωφόρος  Ελευθερίου Βενιζέλου & Εφέσου (είσοδος  άλσους Νέας Σμύρνης)

 

12. ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

12.1 Πλατεία Κουμπάκη
12.2 Πλατεία Υγείας  (Γενικό Κρατικό Νίκαιας)

 

13. ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

13.1 Πλατεία Καραϊσκάκη-Λιμάνι Πειραιά

13.2 Γρηγορίου Λαμπράκη και Ακτή Μουτσοπούλου-Ζέα

13.3 Πλατεία Πηγάδας

         13.4 Συμβολή Λεωφ. Χατζηκυριάκειου και Μαρία Χατζηκυριακού

         13.5 34ου Συντάγματος Πεζικού και Ευαγγελιστρίας

         13.6 Τζαβέλα και Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου

         13.7 Βλαχάκου και Μήλου-Αγία Σοφίας

         13.8 Δωδεκανήσου και Ερμουπόλεως-Καμίνια

         13.9 Πλατεία Γεννηματά - Καμίνια

         13.10 Εθν.Μακαρίου και Ελ.Βενιζέλου 1(Metropolitan) - Νέο Φάληρο

 

 

14. ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Πλατεία Ολυμπιονικών (περιοχή πρώην εργοστασίου Ερκίς)

 

15. ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

   Πλατεία Ηρώων, Άνω Λιόσια

 

16. ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

LIDL Μελισσίων (Λεωφόρος Δημοκρατίας 4-6)

 

17. ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

LIDL Ραφήνας (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Έλλης Αλεξίου)


18. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

LIDL Νέας Φιλαδέλφειας (Ροδόπης 2)


 19. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΣΤΑ.ΣΥ.ΑΕ.)

19.1 Σταθμός ΜΕΤΡΟ Δουκίσης Πλακεντίας
19.2 Σταθμός ΜΕΤΡΟ Δάφνη

 


 

Θεσσαλονίκη

 

1. ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

LIDL Μενεμένης (Μοναστηρίου 232)

 

2. ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

        LIDL Θέρμης (Προέκταση Παπάγου)


3. ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ

        LIDL Ευόσμου (Μελπομένης 1)

  

4. ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

        LIDL Σταυρούπολης (Λαγκαδά 345)

 

 5. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

GRAND Μασούτης Καλαμαριά (Μητροπολίτου Καλλίδου 112)

 

 

 Υπόλοιπη Ελλάδα

 

1. ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

        1.1 Ιερά Μονή Παναγίας Περιβλέπτου       

        1.2 Παραλήμνια οδός  Γαριβάλδη

    1.3 LIDL Ιωαννίνων (Αλεξ. Υψηλάντη 2 & Λεωφ. Γράμμου)

     

2. ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

       2.1 Αθλητικό Κέντρο Καρακόνερου (Καλλιπάτειρα)

       2.2 Πλατεία Γοργοποτάμου

 

3. ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

        Δημοτική Αγορά

 

 

 

  
 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εγκαίνια στο νέο Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών

στον Δήμο Μεγαρέων

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν μαθητές και δημότες του Δήμου Μεγαρέων

στα εγκαίνια στο νέο Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

στην Πλατεία Ολυμπιονικών (περιοχή πρώην εργοστασίου Ερκίς)

 

Τριακόσιοι (300) μαθητές από τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου Μεγαρέων βίωσαν τη χαρά της Ανακύκλωσης και της Προστασίας του Περιβάλλοντος, αφού ανακύκλωσαν πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες και διασκέδασαν με μουσική, χορό, ξυλοπόδαρο, χιονάνθρωπο και πολλά δρώμενα. Από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης συσκευασιών, κάθε φορά που ένας μαθητής ανακύκλωνε, εκτυπωνόταν αυτόματα ένα κουπόνι συμμετοχής για κλήρωση με δώρα 2 ποδήλατα και mp3 player.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Παναγιώτης Σκουρολιάκος και Αθανάσιος Μπούρας.

Εκ μέρους του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κου Χρήστου Σπίρτζη, παρευρέθηκε ο Διευθυντής του Υπουργικού του Γραφείου, κος Σταύρος Καραγκούνης.

Από το ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ο Δήμαρχος κος Γρηγόρης Σταμούλης, οι Αντιδήμαρχοι κος Σταύρος Φωτίου, κα Ελένη Ρήγα, κος Νίκος Παπαπανούσης, ο πρώην Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κος Ιωάννης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας κος Ηλίας Μουσταΐρας, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Ιωάννης Κολάτας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κα Αναστασία Τσίγκρη και ο κος Παναγιώτης Χαλόφτης. Επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Νέας Περάμου κος Ελευθέριος Κοσμόπουλος και ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου κος Δημοσθένης Λιώτας.


Από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κος Ιωάννης Βασιλείου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Αττικής κα Παναγιώτα Παππά.


Η συγκεκριμένη εκδήλωση, στον Δήμο Μεγαρέων σηματοδοτεί και τη νέα εμφάνιση των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, καθώς το νέο κέντρο στον Δήμο Μεγαρέων, μοιάζει με αληθινό «Σπιτάκι της Ανακύκλωσης». 

Την όλη οργάνωση επιμελήθηκε το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, φορέας εγκεκριμένος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, που ως σκοπό του έχει την οργάνωση και προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα.

 

 
     

  

 

 

  
 ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

  

Με τεράστια επιτυχία στέφτηκαν τα εγκαίνια του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη στην Πλατεία Υγείας (Γενικό Κρατικό Νίκαιας). Σήμερα το πρωί, 330 μαθητές από Δημοτικά και Γυμνάσια της περιοχής, έζησαν τη χαρά της Ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, αφού ανακύκλωσαν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες και διασκέδασαν με μουσική, χορό, ξυλοπόδαρο και δρώμενα. Από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης συσκευασιών, κάθε φορά που ένας μαθητής ανακύκλωνε, εκτυπωνόταν αυτόματα ένα κουπόνι συμμετοχής για κλήρωση με δώρα tablet, action camera, mp4 και mp3. 

Στη γιορτή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη κος Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος επισήμανε ότι για να κερδηθεί το στοίχημα της Ανακύκλωσης απαιτείται η προσπάθεια όλων, μικρών και μεγάλων. Επίσης παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Μαρία Αραβαντινού, άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου, πλήθος δασκάλων και καθηγητών καθώς και εκπρόσωποι της Διοίκησης του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, που αποτελεί φορέα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με σκοπό την οργάνωση και προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα.

 

 

 

 

  
 Μηδενικό λόγω ανακύκλωσης το περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Με την ομάδα «ZAGORI, the Ultra running team», στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι της εταιρείας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ έλαβε μέρος στο φετινό 7ο Zagori Mountain Running. Έναν αγώνα που είχε 2.500 συμμετοχές δρομέων από την Ελλάδα και περίπου 35 χώρες του εξωτερικού.
Σημαντική καινοτομία της διοργάνωσης το μοναδικό παγκοσμίως Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που είναι ενεργειακά αυτόνομο και λειτουργεί παίρνοντας ενέργεια από τον ήλιο με χρήση φωτοβολταϊκών πάνελς. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ σε συνεργασία με το εθνικό συλλογικό σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» έφεραν τη φορητή μονάδα από την Αθήνα στο Τσεπέλοβο και στη συνέχεια στους Κήπους, με στόχο την ανακύκλωση όλων των πλαστικών, γυάλινων και μεταλλικών συσκευασιών.
Με το μήνυμα «Αγαπώ και Σέβομαι το Βουνό» οι εθελοντές της διοργάνωσης καλούσαν τον κόσμο να ανακυκλώσει και παράλληλα να συμμετέχει σε κλήρωση με δώρα.
Ο στόχος επετεύχθη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του 7ου Zagori Mountain Running, ήταν μηδενικό.

 

 

  
 Μεγάλη Γιορτή στο ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - 1 Ιουνίου 2017

Μικροί και μεγάλοι

διασκέδασαν, βραβεύτηκαν και εκπαιδεύτηκαν

στη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης

 του Πάρκου Ανακύκλωσης!

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης  που διοργάνωσαν η Ανταποδοτική Ανακύκλωση και η LIDL Hellas στο Πάρκο Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Με διαδραστικά δρώμενα για παιδιά, βραβεύσεις μαθητών και μια μεγάλη συναυλία με τους Onirama, το 1ο Πανευρωπαϊκά Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, υποδέχθηκε το καλοκαίρι!

 

Ο Θέμης Γεωργαντάς, σε ρόλο παρουσιαστή, μετέφερε τον παλμό κατά τη διάρκεια των happenings, ενώ αμέσως μετά έδωσε τη σκυτάλη στους μεγάλους πρωταγωνιστές της βραδιάς: τους μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Τους επισκέπτες του Πάρκο Ανακύκλωσης καλωσόρισαν οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κύριος Νίκος Σαράντης και ο Νόμιμος Εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, κύριος Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κύριος Ιωάννης Τσιρώνης, η Εκπρόσωπος του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτής κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριος Γεώργιος Κρεμλής και ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Hellas & Lidl Cyprus, που χορηγεί το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Χαρούλα Καφαντάρη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρία Καίτη Τζιτζικώστα και πλήθος σημαντικών προσκεκλημένων.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα σχολικά τμήματα που πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης που διεξήχθη στο Πάρκο Ανακύκλωσης από τις 28 Μαρτίου έως και τις 28 Μαΐου 2017. Οι χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, κατάφεραν να ανακυκλώσουν μέσα σε μόλις 2 μήνες, 868.792 πλαστικές, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες. Τα σχολικά τμήματα που πρώτευσαν, ήταν:

 • Το Τμήμα Γ1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που ανακύκλωσε 237.392 συσκευασίες και κέρδισε το 1ο Βραβείο, ένα ταξίδι 4 ημερών στο Παρίσι.  
 • Το Τμήμα Β1 του 2ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας, που ανακύκλωσε 38.872 συσκευασίες και κέρδισε μια μονοήμερη εκδρομή στον Πολυχώρο Δράσης, Αθλητικής Ψυχαγωγίας & Παιχνιδιού «The Ranch», μια μονοήμερη εκδρομή στο «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο» & από 1 Action Camera για όλους τους μαθητές του.
 • Το Τμήμα Α2 του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, που ανακύκλωσε 33.566 συσκευασίες και κέρδισαν όλοι οι μαθητές του τμήματος από ένα ποδήλατο.

Επιπλέον, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, τιμώντας την εξαιρετική συμμετοχή των μαθητών, βράβευσε και τα σχολικά τμήματα που ανακύκλωσαν περισσότερες από 15.000 συσκευασίες.

Χορηγός των επάθλων του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης, ήταν το αγαπημένο φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε και η βράβευση του Πάρκου Ανακύκλωσης, από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριο Γεώργιο Κρεμλή, για την πολύ μεγάλη επιτυχία κατάρριψης του Παγκόσμιου Ρεκόρ Ανακύκλωσης Συσκευασιών με χρήση ενός αυτόματου μηχανήματος ανακύκλωσης σε μια μόλις εβδομάδα, που επετεύχθη πρόσφατα.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 70.623 συσκευασίες και είχε επιτευχθεί στη Νέα Υόρκη. Όμως, η Ανταποδοτική Ανακύκλωση κατάφερε σε μόλις 6 ημέρες να εκτοξεύσει το ρεκόρ στις 211.848 συσκευασίες και να φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο διεθνώς, προβάλλοντας το θετικό, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο πρόσωπό της.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, οι οποίοι κέρδισαν «Τα ψώνια της Χρονιάς» από τη LIDL. Ένας από τους μεγάλους νικητές ήταν το "Γηροκομείο Ζωσιμάδων των Ιωαννίνων" που ανακύκλωσαν 100.613 συσκευασίες και το έπαθλο παρέλαβε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Σεβασμιότατος Μάξιμος από την κυρία Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας & ΕΚΕ της Lidl.

 

Η βραδιά έκλεισε με μια μοναδική συναυλία των ONIRAMA, οι οποίοι διασκέδασαν το κοινό, που είχε κατακλύσει το Πάρκο Ανακύκλωσης, με τις επιτυχίες τους!

 

 

Πληροφορίες για την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης:

Το 1ο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης δημιουργήθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και είναι το πρώτο στην Ευρώπη.

Το 1ο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Λ. Δημοκρατίας 61), είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι απολύτως σύμφωνο τόσο με το «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων» της Ελλάδας, όσο και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακύκλωση συσκευασιών.

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” είναι ο ιδανικός προορισμός για τους νέους ανθρώπους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, αποτελώντας έναν Πολυχώρο Ανακύκλωσης, που περιλαμβάνει:

Σημειώνεται ότι στο Πάρκο λειτουργεί το υψηλής τεχνολογίας Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο οι καταναλωτές επιστρέφουν χύδην τις προς ανακύκλωση συσκευασίες, αποτελώντας τη δεύτερη χώρα, σε όλο τον κόσμο, μετά τη Σουηδία που λειτουργεί. Με το νέο «Πολυκέντρο Ανακύκλωσης», που αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό ανακύκλωσης συσκευασιών, η ανακύκλωση περνά στο νέο στάδιο εξέλιξής της και οι Έλληνες πολίτες πλέον ανακυκλώνουν με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο στον κόσμο.

 •   Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους νέους ανθρώπους, ώστε να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, κατανοώντας τα σημαντικά οφέλη που επιτυγχάνονται από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.
 •   Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου κατασκευάζονται προϊόντα και έργα τέχνης με χρήση ανακυκλωσίμων υλικών.
 •   Χώρο Περιβαλλοντικών Παιχνιδιών, όπου μέσα από μια διαδικασία παιχνιδιού γίνεται εκπαίδευση για την ανακύκλωση συσκευασιών και των οφελών από την προστασία του περιβάλλοντος.
 •   Αμφιθέατρο – αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ώστε να γίνονται μουσικά και θεατρικά δρώμενα για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.
 •   Βοτανικό Κήπο, με περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη ελληνικών φυτών, καθώς και μια οικολογική λίμνη.

 

  

 

 

 

  
 Παγκόσμιο Ρεκόρ Ανακύκλωσης ΣυσκευασιώνΠάμε Ανακύκλωση!

Πάμε Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ!

 

Με 211.848 συσκευασίες, η Ελλάδα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών σε μια εβδομάδα με χρήση ενός αυτόματου μηχανήματος ανακύκλωσης!

 

Από την Τρίτη 23 έως και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, πολίτες όλων των ηλικιών, επισκέφθηκαν το 1ο Πανευρωπαϊκά «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ο Εθνικός Φορέας ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, συμβάλλοντας τόσο στην κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών, όσο και στη δημιουργία ενός εξαιρετικά μεγάλου νέου ρεκόρ, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο!

 

Το μέχρι πρόσφατα παγκόσμιο ρεκόρ των 70.623 συσκευασιών σε μια εβδομάδα με χρήση ενός αυτόματου μηχανήματος ανακύκλωσης συσκευασιών (που είχε γίνει στη Νέα Υόρκη), καταρρίφθηκε χάρη στη δυναμική συμμετοχή μικρών και μεγάλων, που επισκέφτηκαν το «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» για να ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στο χώρο. Από τα Ιωάννινα μέχρι τη Ρόδο και από την Αστυπάλαια έως την Αττική, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες κάθε ηλικίας, αγκάλιασαν την σημαντική αυτή πρωτοβουλία συρρέοντας στο Πάρκο Ανακύκλωσης, όπου τα υπερσύγχρονα μηχανήματα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης λειτουργούσαν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο.

 

Με την ανακύκλωση των 211.848 συσκευασιών, εκ των οποίων 184.450 συσκευασίες πλαστικού και 27.398 συσκευασίες αλουμινίου, δεν επιτεύχθηκε μόνο η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ, αλλά και εξαιρετικά σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

 

Πιο συγκεκριμένα, με την ανακύκλωση των 211.848 συσκευασιών:

o   δεν θα γίνει εξόρυξη 1.878,13 κιλών βωξίτη

o   εξοικονομήθηκαν 287,68 κιλά πετρελαίου, που θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία των συσκευασιών αλουμινίου

o   εξοικονομήθηκε ηλεκτρική ενέργεια: για να ακούσουμε ραδιόφωνο για 109.592 ώρες ή για να δούμε τηλεόραση για 82.194 ώρες

o   δεν θα απαιτηθούν 500 έτη για να αποσυντεθούν από το περιβάλλον οι ποσότητες πλαστικών συσκευασιών

o   δεν θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα 6.750,87 κιλά αερίων που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού και συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου

 

Ο κύριος Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την τόσο θετική έκβαση της προσπάθειας που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης. Η κατάρριψη του Παγκόσμιου Ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών, με χρήση αυτόματων μηχανημάτων ανακύκλωσης, αλλά και η δημιουργία ενός νέου εξαιρετικά μεγάλου ρεκόρ, είναι αδιαμφισβήτητα ένα μοναδικό γεγονός. Αυτό όμως που κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο σημαντικό είναι η συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, που αποδεικνύει πως τελικά κερδισμένη βγαίνει η κοινωνία, καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία ενισχύεται η περιβαλλοντική μας συνείδηση και η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον χάρτη των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων χωρών. Εκ μέρους της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτή την πρωτοβουλία και που συνεχίζει να συμμετέχει και όλοι μαζί, ενωμένοι στείλαμε ένα ηχηρό, θετικό μήνυμα τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Όραμα και δέσμευσή μας, είναι να συνεχίσουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος ... γιατί η ανακύκλωση οφείλει να είναι καθημερινή συνήθεια ζωής.”

 

Παγκόσμιο Ρεκόρ Ανακύκλωσης Συσκευασιών

 

http://bit.ly/RecyclingWorldRecord_AA

  
 ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 24/2/2017

Επίσημα εγκαίνια

του πρώτου πανευρωπαϊκού Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης

παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

 

Στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου “Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης” στην Ευρώπη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και προσωπικοτήτων κύρους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρώτο “Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης” δημιουργήθηκε από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και αποτελεί το πρώτο στην Ευρώπη.

Το Πάρκο Ανακύκλωσης έχει ως στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Πάρκου Ανακύκλωσης, δήλωσε «Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να αναδείξω από την πλευρά της Πολιτείας  αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια.  Είναι,  μια μεγάλη αρχή και βρίσκομαι εδώ για να τονίσω ότι είναι ανάγκη να βρείτε όσο γίνεται περισσότερους  μιμητές.»

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κύριος Νίκος Σαράντης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, δήλωσε «Είμαστε χαρούμενοι που στο Δήμο μας δημιουργήθηκε ένας μοναδικός «Πολυχώρος Ανακύκλωσης», που συνδυάζει την εκπαίδευση και την ανακύκλωση, με την αναψυχή και το παιχνίδι. Είμαστε σίγουροι ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο, την Περιφέρεια, τους άλλους Δήμους και την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ θα καταφέρουμε να συμβάλλουμε στην επίτευξη των εθνικών στόχων ανακύκλωσης. Είμαστε βέβαιοι ότι με την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου Ανακύκλωσης θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σημείο εκκίνησης των προσπαθειών για την προώθηση της ανακύκλωσης στη χώρα μας».

Τα επίσημα εγκαίνια χαιρέτισαν ο Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριος Σωκράτης Φάμελλος, ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Πρωτοσύγκελος Συμεών, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κύπρου, κύριος Νικόλαος Κουγιάλης, η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, κυρία Charlotte Wrangberg, ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κύριος Christophe Chantepy, ο Εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριος Γεώργιος-Σταύρος Κρεμλής, ο εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής, κύριος Σπύρος Τζόκας, καθώς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, κύριος Παύλος Ραβάνης, ο οποίος επεσήμανε «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» έχουμε τοποθετήσει και θα λειτουργεί το υψηλής τεχνολογίας «Πολυκέντρο Ανακύκλωσης», αποτελώντας τη δεύτερη χώρα, σε όλο τον κόσμο, μετά τη Σουηδία που θα λειτουργεί.

Αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι στην Ελλάδα μπορούμε να καινοτομούμε και να πρωτοπορούμε και στα θέματα της ανακύκλωσης. Με το νέο «Πολυκέντρο Ανακύκλωσης», που αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό ανακύκλωσης συσκευασιών, η ανακύκλωση περνά στο νέο στάδιο εξέλιξής της και οι Έλληνες πολίτες πλέον θα ανακυκλώνουν με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο στον κόσμο».

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλογικού Συστήματος ‘Ανταποδοτική Ανακύκλωση’ απένειμαν συμβολικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια επίχρυση ελιά, μεταφέροντας παράλληλα ένα ουσιαστικό μήνυμα προς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ευρωπαϊκή κοινότητα, για τη σημασία της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης όλων μας.

Στην εκδήλωση των επίσημων εγκαινίων του Πάρκου Ανακύκλωσης, παρευρέθηκαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι 200 μαθητές που έχουν πρωτεύσει στους “Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανακύκλωσης”, οι οποίοι λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της Δράσης των “Μεγάλων Γιορτών Ανακύκλωσης για τους μαθητές” σε Δήμους όλης της χώρας.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ Βουλευτής κ. Κώστας Σκρέκας, o εκπρόσωπος της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βουλευτής κ. Γιάννης Μανιάτης, οι Βουλευτές κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κα Γεωργία Μαρτίνου, κα Άννα Καραμανλή, Δήμαρχοι, τέως Δήμαρχοι και εκπρόσωποι αρχών, θεσμών και φορέων.

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης καλύπτει έκταση 3 στρεμμάτων και περιλαμβάνει το Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συσκευασιών, έναν πρότυπο βοτανικό κήπο με περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη ελληνικών φυτών, καθώς και μια οικολογική λίμνη. Επιπλέον, στο Πάρκο Ανακύκλωσης στεγάζεται το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα, σεμινάρια και διαδραστικά παιχνίδια σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, κατανοώντας τα σημαντικά οφέλη που επιτυγχάνονται από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

 

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου  Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Λ. Δημοκρατίας 61), είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι απολύτως σύμφωνο τόσο με το «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων» της Ελλάδας, όσο και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακύκλωση συσκευασιών.

 
 
 
 

 

  
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2016If the PDF cannot be displayed, please upgrade your browser to a newer version.
  
  If the PDF cannot be displayed, please upgrade your browser to a newer version.
  
 Περίληψη Διακήρυξης Μειοδοτικού Διαγωνισμού

Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, σύμφωνα με την από 9.8.2016 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της, προκηρύσσει μειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια «Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών με υψηλή ταχύτητα παραλαβής συσκευασιών, μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης και με δυνατότητα διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων υλικών».

Η κατάθεση των δικαιολογητικών και των προσφορών από τους ενδιαφερομένους, σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Διακήρυξη, θα γίνει μέχρι την 15.9.2016 ημέρα Πέμπτη και έως ώρα 12:00μ., στα γραφεία της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε. (Λ. Συγγρού 12, 11742 Αθήνα).

Τη σχετική διακήρυξη μπορούν να παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, έως την 9η Σεπτεμβρίου 2016, όλες τις εργάσιμες ημέρες 09:00π.μ. έως 5:00μ.μ.

Αθήνα, 12.8.2016

 

  
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Άνθρωπος και Περιβάλλον»

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, κ. Κωστής Δήμτσας έστειλαν μήνυμα αγάπης και επέκτασης του πετυχημένου και καινοτόμου προγράμματος «ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Άνθρωπος και Περιβάλλον» σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα Ανακύκλωσης «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ».

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, αποδόθηκε το ποσό της δωρεάς που συγκεντρώθηκε από το Σύστημα Συγκέντρωσης Κοινωνικού Κεφαλαίου των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επέκταση της Δράσης «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις Ενορίες», στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετούνται Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε χώρους των οικείων Μητροπόλεων, όπου θα επιστρέφονται για ανακύκλωση οι συσκευασίες που θα συλλέγονται στις ενορίες. Σημειώνεται ότι το σύνολο των εσόδων από τις ανακυκλούμενες συσκευασίες θα διατίθενται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και των δομών στήριξης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι: «Στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση, ο κόσμος είναι δημιούργημα του Θεού. Η χρήση λοιπόν του κόσμου από τον άνθρωπο συνιστά έμπρακτη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό , εφόσον ο Θεός παρέχει και ο άνθρωπος δέχεται τα φυσικά αγαθά ως προσφορά της θεϊκής αγάπης. Από θεολογική σκοπιά , αν ο άνθρωπος μετατρέψει την χρήση του κόσμου σε καταστροφή φύσεως, τότε αρνείται και αναιρεί την δική του ζωτική σχέση με τον Θεό» και συμπλήρωσε ότι «Μέσα από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που έχουμε ξεκινήσει προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τον εμπερίστατο άνθρωπο, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την οικονομία που θα κάνουμε όλοι μας ανακυκλώνοντας, διατίθενται για την ενίσχυση των συσσιτίων και του φιλανθρωπικού μας έργου. Εύχομαι σε όλους σας καλή ανταποδοτική ανακύκλωση, ώστε να φέρουμε σε πέρας την νέα μας ΑΠΟΣΤΟΛΗ που αποτυπώνεται στο μήνυμα της εν λόγω Ολοκληρωμένης Δράσης μας : «ΑΠΟΣΤΟΛΗ: “Άνθρωπος και Περιβάλλον”».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, κ. Κωστής Δήμτσας, σημείωσε ότι «οι καινοτόμες Δράσεις που υλοποιεί ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, υπό την Αιγίδα του Αρχιεπισκόπου, δεν στοχεύει μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προσφορά στον άνθρωπο. Τόσο οι «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές» σε Δήμους όλης της χώρας όσο και η Δράση Ανακύκλωσης στις Ενορίες, στοχεύουν στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των πολιτών, με έμφαση στους νέους ανθρώπους, με ταυτόχρονη ενίσχυση των γευμάτων αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη».

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Φορέα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, κ. Παύλος Ραβάνης, τόνισε ότι: «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη συνάμα, η συνεργασία που υλοποιούμε με την Αρχιεπισκοπή και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της. Με τη χρήση των υψηλής τεχνολογίας Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συνδυάζεται η ορθή και χωριστή ανακύκλωση των συσκευασιών στην Πηγή με την ενίσχυση σημαντικών κοινωνικών σκοπών, αλλά και την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών. Με ταπεινότητα και δύναμη ψυχής δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να είμαστε συνοδοιπόροι της φιλανθρωπικής δράσης της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και κοινωνοί των Αρχών της».

Στην Εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από σχολεία της Αττικής, που εξέφρασαν στον Μακαριώτατο τις ευχαριστίες τους για τη δυνατότητα που τους δίνεται να δωρίζουν το προσφερόμενο ανταποδοτικό κίνητρο των Κέντρων Ανακύκλωσης υπέρ της ενίσχυσης των «γευμάτων αγάπης» της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.