Οι συσκευασίες σου έχουν αξία!

kerdizete

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

Αξιοποιώντας τις υφιστάμενες καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ προέβη σε σημαντική αύξηση του ανταποδοτικού κινήτρου που προσφέρεται στους πολίτες ανά επιστρεφόμενη μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης, αφού πλέον προσφέρονται 0,03€ ανά κάθε μία (1) επιστρεφόμενη συσκευασία. Συνεπώς, στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης οι συσκευασίες μας έχουν αξία και κερδίζουμε 1€ με την επιστροφή 33 συσκευασιών.

 

Είπαν για την Ανταποδοτική Ανακύκλωση

Εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων»

Ο Παναγιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

«Επαινούμε όσους είχαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Σχολής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα και όσους συμβάλλουν στην καλή πορεία της»

PROKOPIS PAULOPOULOS

Ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος

"Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να αναδείξω από την πλευρά της Πολιτείας αυτήν την πρωτοποριακή προσπάθεια. Είναι μια μεγάλη αρχή και βρίσκομαι εδώ για να τονίσω ότι είναι ανάγκη να βρείτε όσο γίνεται περισσότερους μιμητές".

IERONIMOS

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος

«Μέσα από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που έχουμε ξεκινήσει προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τον εμπερίστατο άνθρωπο, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την οικονομία που θα κάνουμε όλοι μας ανακυκλώνοντας, διατίθενται για την ενίσχυση των συσσιτίων και του φιλανθρωπικού μας έργου. Εύχομαι σε όλους σας καλή ανταποδοτική ανακύκλωση, ώστε να φέρουμε σε πέρας τη νέα μας ΑΠΟΣΤΟΛΗ που αποτυπώνεται στο μήνυμα της εν λόγω Ολοκληρωμένης Δράσης μας: «ΑΠΟΣΤΟΛΗ: “Άνθρωπος και Περιβάλλον”».

aa pyatt

Geoffrey R. Pyatt, U.S. Former Ambassador in Greece

“..we learned about the impressive work their organization is doing in Greece, and as an added bonus, we saw a video presentation by their honorary “Recycling Ambassador” and NBA star Giannis Antetokounmpo.”

aa adetokounbo

Γιάννης Αντετοκούνμπο | Πρεσβευτής Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

"Είναι μεγάλη η χαρά μου που συνεργάζομαι με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που εφαρμόζει την υψηλή τεχνολογία και τη μέθοδο της «Διαλογής στην Πηγή», ώστε να γίνει σωστά η ανακύκλωση συσκευασιών. Παράλληλα, νιώθω ικανοποίηση που θα ενισχύσω το σημαντικό έργο της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, η οποία συνδυάζει το υψηλό ανταποδοτικό κίνητρο για κάθε επιστρεφόμενη συσκευασία με την περιβαλλοντική εκπαίδευση των νέων ανθρώπων. Η Ανακύκλωση είναι μια παγκόσμια προτεραιότητα και στον αγώνα αυτόν... είμαστε όλοι μια ομάδα"!

AA MAKSIMOS

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος

«Αυτό το οποίο ζούμε και κάνουμε εδώ με την Ανταποδοτική  Ανακύκλωση πρέπει να πούμε ότι είναι τμήμα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, το οποίο ευελπιστεί να γίνει  το πρώτο υλοποιημένο πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη,  που αφορά στο περιβάλλον με δράσεις εθελοντισμού, εκπαίδευσης και ανακύκλωσης, έτσι ώστε να έχουμε καθαρή την πόλη μας, αλλά και νέους ανθρώπους με περιβαλλοντική συνείδηση».

Οι δράσεις της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Νέα ανταποδοτικής

Πανελλήνιοι Εκπαιδευτικοί Διαγωνισμοί

Βασική συνιστώσα των Πανελλήνιων Εκπαιδευτικών Διαγωνισμών Ανακύκλωσης που εφαρμόζει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών.
Παράλληλα, ο στόχος τους είναι η εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανακύκλωσης, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συνεργασία Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με Δημόσιους Φορείς

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο 4496/2017, η Ανταποδοτική Ανακύκλωση συνάπτει συμβάσεις συνεργασίας με Δημόσιους Φορείς για την εφαρμογή προγραμμάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης. Ενδεικτικά αναφέρονται οι συνεργασίες με την Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τις Σταθερές Συγκοινωνίες.

Πάρκα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Τα Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης δημιουργήθηκαν από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τους Δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Λαγκαδά και Ιωαννίνων.

Videos

Πολυχώρος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Καλλιθέα.

Πολυχώρος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, Νέα Σμύρνη.

Ανταποδοτική Ανακύκλωση | Σ' αυτό το παιχνίδι σκοράρουμε όλοι μαζί!

Έναρξη του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις Παραλίες

Γιάννης Αντετοκούνμπο | Πρεσβευτής Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Ανταποδοτική Ανακύκλωση | 2ο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness

Ανταποδοτική Ανακύκλωση | Εταιρική Παρουσίαση

Back to TOP