ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ»

Nέα Γενιά Ανακύκλωσης. Με τους νέους και την Αυτοδιοίκηση για την ποιότητα της ζωής μας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά ένα Ολοκληρωμένο Πιλοτικό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης σε 5 Δήμους, με στόχο να εξαπλωθεί σύντομα σε όλη τη χώρα, σε όλες τις Περιφέρειες. Στους Δήμους Άνδρου, Ιωαννιτών, Καλλιθέας, Ναυπλιέων και Νέας Σμύρνης εγκαθίστανται  συστήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης νέας καινοτόμου τεχνικής «Διαλογή στην Πηγή». Δηλαδή, επιτόπια ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, μέταλλο, γυαλί  και χαρτί χωρίς υπολείμματα! Στόχος η ανάκτηση 100% ανακυκλώσιμων υλικών, η οποία θα πιστοποιείται από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Με αυτό το Πρόγραμμα, αυτοί οι Δήμοι αποκτούν 45 «σπιτάκια ανακύκλωσης» και επιπροσθέτως 5 Πολυκέντρα Ανακύκλωσης.

Όλα αυτά θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία των Δήμων. Για κάθε 33 συσκευασίες ο πολίτης θα ανταμείβεται με 1 Ευρώ, που θα μπορεί είτε να εξαργυρώσει με δωρεάν αγορές σε συνεργαζόμενα καταστήματα ,είτε να δωρίσει υπέρ της ενίσχυσης κοινωνικών σκοπών.

Το κόστος επένδυσης, λειτουργίας αλλά και παροχής ανταποδοτικών κινήτρων είναι μηδενικό για το κράτος και τους πολίτες, καθώς καλύπτεται πλήρως από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση». Δημιουργούνται νέες «πράσινες», κοινωνικού χαρακτήρα, θέσεις εργασίας.

Το  όφελος είναι για όλους μας πολύ μεγάλο. Μειώνεται το σημερινό κόστος διαχείρισης απορριμμάτων για τους πολίτες και υποστηρίζεται η κυκλική οικονομία με την ανάκτηση πόρων.


Ως τώρα, η χώρα μας είναι ουραγός στην ανακύκλωση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Να ακούσουμε τη νέα γενιά που διεκδικεί ένα ανθρώπινο περιβάλλον.


Η ανταποδοτική ανακύκλωση κάνει τη ζωή όλων μας καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο φιλική στα παιδιά μας και στο περιβάλλον.


Αξίζει τον κόπο!

Back to TOP