1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Tο Σάββατο 5 Ioυνίου, η Ανταποδοτική Aνακύκλωση συμμετείχε στην 1η Γιορτή Ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Η 1η Γιορτή Ανακύκλωσης διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021», με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των δημοτών και των επισκεπτών για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η Ανταποδοτική Ανακύκλωση σχεδίασε μια ιδιαίτερη ενέργεια για όσους επισκέπτονταν το Σπιτάκι της Ανακύκλωσης στο Πασαλιμάνι, φέρνοντας μαζί πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες, με σκοπό να τις ανακυκλώσουν σωστά. 

 

 

 

1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

 

Στο πλαίσιο της ενέργειας, στο Σπιτάκι της Ανακύκλωσης παρευρέθηκε και η κ. Φαίη Σκορδά, η οποία ενημερώθηκε σχετικά με το σωστό τρόπο ανακύκλωσης και τον διαχωρισμό των υλικών, φωτογραφήθηκε με τους επισκέπτες και τα παιδιά και ανακύκλωσε και η ίδια συσκευασίες μαζί με τον κόσμο. 

 

 

 

1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 

 

 

 

Ειδικά για τα παιδάκια που επισκέφτηκαν το πρωί του Σαββάτου το Σπιτάκι της Ανακύκλωσης στο Πασαλιμάνι και ανακύκλωσαν συσκευασίες, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή κλήρωση όπου 3 παιδιά κέρδισαν από ένα ποδήλατο το οποίο παρέλαβαν στο Σπιτάκι της Ανακύκλωσης απευθείας, για να ξεκινήσουν τις βόλτες τους. Ταυτόχρονα, όλοι όσοι επισκέπτονταν το σπιτάκι κατά τη διάρκεια της ημέρας, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν 1 από τα 6 ακόμα ποδήλατα που προσέφερε η Ανταποδοτική Ανακύκλωση, απαντώντας σε 3 εύκολες ερωτήσεις σχετικά με την ανακύκλωση υλικών και την αξία της. 

 

 

 

1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

   1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ      

 

 

           
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σημείωσε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων: «Η διήμερη γιορτή ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  ήταν μια σημαντική ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε το περιβάλλον, καθώς και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος. Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την προώθηση της ανακύκλωσης στον Πειραιά, προκειμένου να γίνει τρόπος ζωής και μέρος της καθημερινότητας των Πειραιωτών. Σταθερός μας στόχος είναι να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Για να καταλάβουμε όλοι ότι η ανακύκλωση έχει πραγματική ανταποδοτική αξία και όφελος για όλους μας».

 

 

 

 

1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 

 

 

 


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, κ. Παύλος Ραβάνης, δήλωσε σχετικά: «Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μια σημαντική αφορμή ευαισθητοποίησης του κόσμου σχετικά με τη σημασία της ανακύκλωσης. Μέσα από την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, όλοι μπορούμε με πολύ απλές κινήσεις να βοηθήσουμε στην προστασία του φυσικού πλούτου του πλανήτη μας και να πάρουμε πίσω αξία, αφού για κάθε συσκευασία που ανακυκλώνεται, υπάρχει πραγματικό ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες. Συγκεκριμένα, η Ανταποδοτική Ανακύκλωση αποδίδει περισσότερα από 3.000.000 ευρώ στους πολίτες που ανακυκλώνουν τις πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες τους, ενώ μέχρι το 2025 θα έχει παρουσία σε 200 Δήμους της χώρας μας»

 

 

 

1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 

 

 

Το Περιβάλλον και ο Πλανήτης μας έχουν αξία κάθε μέρα!
Ας βάλουμε λοιπόν όλοι την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας, ανακυκλώνοντας με τη σωστή μέθοδο στα Σπιτάκια της Ανταποδοτική Ανακύκλωσης.
Γιατί οι συσκευασίες μας έχουν αξία και η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας !

1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Back to TOP